ТУЕС отново с големи успехи на националното състезание по компютърни мрежи!

ТУЕС отново с големи успехи на националното състезание по компютърни мрежи!

На 7-8 април 2017 година се проведе Националното ученическо състезание по компютърни мрежи. Състезателите от ТУЕС към ТУ-София бяха 37 (25 от 12 клас и 12 от 11 клас) от общо 69 участници. Сред първите 20, класирани за втория кръг на състезанието, 18 бяха ученици от ТУЕС! прочети »

Публикувана на 10 април 2017 от Боян Димитров.

Hack TUES 3 – „Art && Creativity“

Hack TUES 3 – „Art && Creativity“

Hack TUES е първото състезание по програмиране в България, организирано изцяло от ученици за ученици. То се проведе за трети път от 24-ти до 26-ти март в ТУЕС. прочети »

Публикувана на 4 април 2017 от Боян Димитров.

ТУЕС чества 3ти март!

ТУЕС чества 3ти март!

И тази година на 3 март се проведе традиционното честване на Националния празник на България. Събралите се ТУЕС-ари, предвождани от преподавателя по история Анатол Френски, отдадоха почит на загиналите в Освободителната война пред Докторския паметник. Бодрият патриотичен дух предизвика бурен интерес сред учениците, които с най-голямо удоволствие се разходиха през малките улички на София.

Публикувана на 4 март 2017 от Константин Михайлов.

Бяло училище 2017

Бяло училище 2017

Прекрасният климат тази зима и красивата природа събраха учениците на традиционното бяло училище в курортния коплекс Семково, Рила, в планината.

прочети »

Публикувана на 2 март 2017 от Лара Ангелова.

Лицата пред ТУЕС – Даниел Георгиев

Лицата пред ТУЕС – Даниел Георгиев

Представяме на вашето внимание един млад човек, завършил ТУЕС и решил да изостави спокойствието на сигурна работа и университет и да се опита да реши един от най-големите проблеми на съвременните екрани: вредата им върху човешкото зрение, концентрация и сън, разработвайки софтуера Iris. Но интервюто с Даниел няма да е за неговия софтуер, а един чисто човешки разговор – откъде е тръгнал, през какво е преминал и за какво мечтае. прочети »

Публикувана на 12 януари 2017 от Боян Димитров.