Лицата пред ТУЕС – Даниел Георгиев

Лицата пред ТУЕС – Даниел Георгиев

Представяме на вашето внимание един млад човек, завършил ТУЕС и решил да изостави спокойствието на сигурна работа и университет и да се опита да реши един от най-големите проблеми на съвременните екрани: вредата им върху човешкото зрение, концентрация и сън, разработвайки софтуера Iris. Но интервюто с Даниел няма да е за неговия софтуер, а един чисто човешки разговор – откъде е тръгнал, през какво е преминал и за какво мечтае. прочети »

Публикувана на 12 януари 2017 от Боян Димитров.

Въведение в “Internet of Things”

Въведение в “Internet of Things”

На 16 декември за единадесетокласниците от ТУЕС се проведе лекция на тема “Въведение в Internet of Things” с водещи Георги Крунев (ТУЕС’95), Павел Геневски и Иглика Дундакова от SAP Labs Bulgaria. Лекцията беше част от инициативата „TUES Inspiration Talks & Workshops“ на АЗТУЕС. прочети »

Публикувана на 24 декември 2016 от Васил Каражеков.

Kоледно пожелание

Kоледно пожелание

От името на ръководството на ТУЕС пожелаваме на всички настоящи и завършили ученици Весела Коледа и Честита Нова Година! Нека през новата година имате много успехи в личен и професионален план! Не забравяйте да мечтаете!

Публикувана на 23 декември 2016 от Боян Димитров.

ТУЕС – домакин на подписването на важно за ИТ образованието споразумение

ТУЕС – домакин на подписването на важно за ИТ образованието споразумение

На 15 декември, ТУЕС бе домакин на подписването на споразумение за сътрудничество в сферата на софтуерното обучение на ученици от среден курс. прочети »

Публикувана на 20 декември 2016 от Боян Димитров.

ТУЕС или в какво се забърках?!

ТУЕС или в какво се забърках?!

Осъзнават ли учениците от осми клас, в какво точно са се „забъркали“, влизайки в ТУЕС и какъв е пътят от учебния чин към реализацията им като успешни ИТ специалисти? Това решихме да проверим от АЗТУЕС с втората лекция от цикъла TUES Inspiration Talks, водена от завършилия и по настоящем преподавател в ТУЕС – Кирил Митов (ТУЕС‘2004). прочети »

Публикувана на 2 декември 2016 от Васил Каражеков.