Ден на отворените врати

Денят на отворените врати, който се проведе на 23 април., беше отлична възможност за интересуващите се ученици и техните родители да погледнат училището отблизо и да се запознаят с обучението в ТУЕС.

DSC03163

Събитието беше открито от директора на училището доц. д-р инж. Стела Стефанова. Към присъстващите се обърнаха и проф. Таня Василева (научен ръководител на ТУЕС), Лидия Иванова (помощник директор), Явор Трифонов (АЗ-ТУЕС) и Здравко Николов (бивш ученик на ТУЕС).

IMG_0032

След това гостите имаха възможност да надникнат в различни кабинети на ТУЕС и да разгледат интересните представяния на специалностите „Системно програмиране“ и  „Компютърни мрежи“.

IMG_0088

Особено полезни бяха срещите с преподаватели и възпитаници, наблюдението на демонстрации на проекти на ученици по роботика, вградени микрокомпютърни системи, наградени проекти.

IMG_0060

IMG_0184

Важни за получаване на по-пълна представа за обучението в нашето училище бяха демонстрациите по специализирани предмети на учители и ученици: електротехника, електронни елементи, аналогова схемотехника и импулсна и цифрова схемотехника.

DSC03207

Интереса привлякоха и роботите, които се представяха в мазето на ТУЕС.

IMG_0187

Организаторите на Hack TUES не пропуснаха възможността да представят своето състезание, което завладя училището.

DSC03260

Представени бяха и постиженията на учениците от ТУЕС в областта на литературата, фотографията и спорта.

IMG_0039

Навсякъде по етажите имаше на разположение ученици, които да отговарят на въпросите на гостите ни и да ги упътват към вълнуващите презентации на туесарската общност.

DSC03264

IMG_0166

Публикувана на 5 май 2016 от Николета Далакчиева.