Спортен празник “Жоро Димитров” – 2014 г.

За поредна година в ТУЕС се проведе спортен празник в памет на нашия учител по физическо възпитание и спорт – Георги Димитров. Тази година той бе проведен на 17 октомври в комплекс „Спортна София“. Учители и ученици със спортен дух изпълниха комплекса, за да участват в турнири по футбол, тенис на маса, шах и канадска борба.

В турнира по футбол – „Жоро къп“ участваха отбори от VІІІ до ХІІ клас. Мачовете бяха много оспорвани, а съдиите Нелсон Карапетян, Иван Запрянов, Валентин Иванов, Даниел Александров и Лъчезар Пеев зорко следяха играта.

В някои от отборите на осмите класове се включиха и момичета, като с това доказаха, че футболът не е спорт само за мъже.

Победител във футболния турнир стана отборът на Х В клас. Второ място зае ІХ Б клас, а третата позиция – ХІІ клас.

Спортният дух, завладял сърцата на всички ни в този ден, намери изява и в други игри и занимания. Хилките за тенис на маса се предаваха от ръка на ръка и всеки, който желаеше, можеше да премери сили и възможности със съученици и приятели.

Както всяка година, така и тази, се проведе занимание по спортно ориентиране – кратка разходка из парк „Борисовата градина“, водено от Мадлен Михайлова, дългогодишен учител по физическо възпитание и спорт.

Общо 17 участници премериха сили в турнира по шах. Първото място завоюва Калоян Ников от ХІ Б клас, който спечели 5 точки от 5 възможни. Сериозна конкуренция му бяха Лъчезар Младенов от ІХ Б клас с 4 точки, който зае второто място и Николай Милчев от VІІІ В клас, който остана трети, с 3 точки.

През годините спортният празник, който ежегодно събира всички туесари, се превърна в истинска традиция. Чрез този зареден с енергия празник на спорта, любимият за учениците преподавател по физическо възпитание и спорт Жоро Димитров продължава да живее в сърцата на всички ни.

Повече снимки от спортния празник може да видите на официалната facebook страница на училището.

Публикувана на 24 октомври 2014 от Валентин.