Cisco представиха ТУЕС като пример за добро образование в областта на компютърните мрежи

През март 2012 г. екип, изпратен от Cisco, посети ТУЕС и взе интервю както от учениците, посещаващи мрежовата академия на училището, така и от учителите, преподаващи в нея.
Тук е моментът да уточним, че академията ни е част от Българската асоциация на мрежовите академии (БАМА). Тя координира дейността на съществуващите Cisco академии в България.

Екипът, изпратен от Cisco, прекара три вълнуващи дни в компанията на хората от ТУЕС. През това време учениците ни ги разведоха из София. Фотографът от групата за прърви път през живота си видя сняг на живо в Борисовата градина. Кратката история на Cisco академията може да прочете тук. Представителите останаха силно впечатлени от професионалната подготовка в трите направления (Компютърни мрежи, Компютърна техника и технологии и Системно програмиране) на учениците ни в толкова млада възраст. Колкото и да бяха вълнуващи тези три дена, толкова и бързо свършиха, но в края на краищата, учениците и учителите с радост се сбогуваха с представителите на Cisco и ги изпратиха до летището.

Екипът на Cisco написа статията на тема Cisco Success Stories (Успешните история на Cisco), която може да прочетете тук.