Content Masters: началото на нещо ново

 Колко често ви се е случвало,когато кажете къде учите, да получите следния отговор: “Къде? Никога не съм чувал/а за това училище. ” ? Знаете ли на какви курсове може да се запишете в ТУЕС? Знаете ли колко и какви награди са спечелили ученици на ТУЕС от различни състезания? Какво всъщност ви накара да се запишете (или да запишете детето си) в това училище на повече от 20 години? Ако не сте сигурни в отговорите си, тогава имате късмет, защото сте попаднали на реализирането на една нова идея, целяща да осведоми света колко изключителни са хората в ТУЕС. Ние се заехме с задачата да повдигнем завесата, скрила ТУЕС и невероятните хора, учещи и преподаващи в училището, с цел те да бъдат представени както между стените на добрата стара сграда, така и извън нея. Защото знаем,  че те има какво да покажат на останалия свят.

 

В днешно време светът се върти (поне според нас нематериалистите) около две понятия – информация и бърз интернет. Нашата цел е да разчупим еднообразния живот на ТУЕС и да му помогнем да стане по-активен откъм информация. Знаете ли колко много неща могат да се случат за един ден в училището? Колко платки биват изгорени (нищо лично към хардуеристите :) или пък колко долара спечелиха ученици от 11. клас от Google Code In за седмица (от софтуер сме :) ? Ние искаме да ви разкрием големия потенциал на съучениците ви и да ви покажем как вие може да бъдете на тяхното място.  Искаме животът в ТУЕС да тече подобно на интернет (но не този от училището, защото и ние не го харесваме). Искаме да ви информираме за всичко, свързано с това, което става в ТУЕС, защото не се знае, утре може би вие ще сте тези, които ще занесат някой медал вкъщи.

 

Не всичко става с щракване на пръсти обаче. За да покаже пълния си потенциал, ТУЕС (в това число включваме учители и ученици) има нужда от помощ. В последните години нашето училище е в неведние за ставащото вътре в него и следователно самият външен свят не може да разбере за  учениците, печелещи награди, роботите, ходещи из училището и дебнещи учениците или за нарастващия брой на момичетата в класовете. Ние виждаме смисъл в това, да помогнем на ТУЕС да покаже изключителността си и добрата среда за развитие на едно дете, защото знаем какво е да дойдеш в нова обстановка, когато си едва на 14, и да излезеш като човек с мотивация и идеи за бъдещето. Все пак когато разбереш, че нещо наистина си струва, не би ли искал да го споделиш с другите, за да могат и те да се радват на късмета, който си имал?

 

Смисъл има, но защо сме се хванали да го правим ние? По идея на учителя ни Кирил Митов, ние се събрахме, защото смятаме, че можем да помогнем на нашето училище и ще ни бъде забавно да събираме информация и да ви я предоставяме. Потокът от данни е голям - всичко се променя – незнайно как от осми клас ставаш девети, после десети, единадесети и накрая... дванадесети, но има едно нещо, което сякаш  е постоянно за училището до Окръжна болница – ТУЕС се откроява, но въпреки това неговият потенциал остава скрит за повечето хора. Е, това е на път да се промени, защото ние сме мотивирани, въоръжени с лаптопи и желание да ви помогнем да разберете колко много може да спечелите от годините, прекарани в ТУЕС, стига да четете скромните ни статийки :)