First Lego League-2013

На 23.11.2013г. се проведе ежегодното First Lego League с тема Nature’s Fury, организирано от Robopartans. В състезанието взеха участие 23 отбора в две възрастови групи.  Както всяка година, те трябваше да се справят с препятствията по полето, да измислят иновативна идея, която да е в помощ на хората, и да я изложат в презентация. Не по-малко важно е това да се докажат като колектив, и разбира се - да впечатлят съдиите.

 Един от отборите, които представяха ТУЕС, беше RoboSoft с ментор Владислав Янков. В него взеха участие Маргарита Илиева, Божидар Вълчовски и Игнат Георгиев (ученици от 9 клас) и Калоян Таков и Богомил Коларов от 11 клас. Те се представиха повече от изключително и се класираха на 4-то място, като спечелиха и награда „Най-добра отборна игра''.

Вторият отбор на ТУЕС, беше Fast Delivery, който също се представи изключително добре, с ръководители - Борис Тодоров и Георги Капитански. Отбора бе сформиран от Стефан Илиев, Николай Михайлов, Илиян Германов, Александър Върбанов и Калоян Вълков– ученици от 10 клас. Разбира се и отборът, Brain Storm не остана по-назад, а екипът им демонстрира, че също може да се представи подобаващо. Техни ментори бяха Евгений Янев и Мартин Марков, а участниците в отбора, Марина Тихова, Николета Далакчиева, Ива Захариева,Филип Филипов, Иван Трифонов и Даниел Туечки –ученици от 8 клас.

Кристиана Иванова, Станислав Господинов, Иво Гергинов, Николай Рангелов и Георги Недков от 9 и 10 клас също взеха участие в отборите Red Zone и Mind Motion от Robopartans,с ръководител Веселина Христова, като спечелиха награда „Изключително представяне''.Тази награда като че ли е награда, направена като за ТУЕС-ари, защото те са тези, които вдигат позитивната енергия на такива събития. Миналата година отборът от ТУЕС - JJ Crew взе тази награда, а от по-миналата беше отборът Wise Move - вие сами се досетете от кое училище е този отбор .

Едно голямо благодаря заслужават всички ученици на ТУЕС, поели инициативата да помогнат за реализирането на събитието. От учениците от 8,9 и 10-ти клас, построили полетата за състезанието, до Problem Solver-ите от 11-ти клас, помогнали за организацията и разрешаване на проблеми, възникнали по време на мероприятието.