HackFMI v3.0

- HackFMI. В него ТУЕС бе представен от 8 участници и 4 отбора.
В късния следобед на 25 април промоутърите от компаниите-спонсори на хакатона приветстваха участниците и представиха своите работодатели. По-късно същия ден бяха разгледани идеите на участниците и те бяха разпределени по отбори. Менторите започнаха с насоките веднага след вечерята.
Целия следващ ден прекарахме във ФМИ в разработване на проектите и писане на код. Към 23:30 някои от нас трябваше да си тръгнат, притиснати от наближаващия край на работното време на градския транспорт, а други останаха, за да продължат с работата по проектите си и през нощта.
В последния ден от хакатона трябваше да доизчистим бъговете по проектите. В 19:00, започна презентирането на готовите продукти. Вечерта беше открита от компаниите-спонсори, след което дойде редът и на участниците.
Сред участниците от ТУЕС имаше представители от 9., 10. и 11. клас, разделени в отбори, като всеки отбор презентираше своя продукт и идея. Участниците от 9. клас (Ванеса Стойнева, Валентин Йонев, Мартин Димитров, Светлин Йорданов и Радостин Ангелов) бяха концентрирани в отбор FullMetalTeam. Продуктът, който представиха, беше платформа за организираност. Те спечелиха симпатиите на всички, а като награда получиха квадрокоптер от ChaosGroup. От 10. клас бяха Димитър Несторов (отбор Placeholder) и Петко Божинов (отбор RECARO). Екипът на Несторов представи мобилно приложение, чиято идея е нов, иновативен начин за отключване на смартфон. За идеята и представеното приложение, те бяха наградени с наградите на Obecto - раници. Отборът на Божинов от своя страна представи платформа за осигуряване на продукти по програма Социален Патронаж. Наградени бяха с Raspberry Pi от SAP Labs. На 11. клас представител беше Виктор Славов (отбор Еднорог), чиито продукт беше версия на YouTube без реклами - YouTube Lite.
И така, след приключването на презентирането, бяха избрани победителите, както и отборите за награждаване.
В три след полунощ на вече настъпилия понеделник, третото издание на HackFMI беше закрито. И този път си прекарахме невероятно и въпреки късния час, бяхме доста радостни и доволни от представянето ни :)