Поредното успешно участие

Тази година за пореден път с голям ентусиазъм ТУЕС взе участие във Фестивала на българското образование, който се проведе пред НДК. 

Училището ни бе представено с два щанда – един пред централния вход на НДК и друг, намиращ се на алеята до големия паметник.

Основната цел на участието във фестивала беше представянето на нашето училище пред бъдещите ученици на ТУЕС и убеждаването на тези, които се колебаят, да направят правилния избор, а именно - да се запишат в ТУЕС.

Всичките ни представители бяха облечени в жълти тениски с логото на училището. На фестивала бяха раздадени много рекламни материали на ТУЕС, а група ученици с колела посетиха няколко училища, за да информират възпитаниците им за участието ни във фестивала и за нещата, които могат да видят изложени на щандовете на ТУЕС.

На нашите щандовете можеха да се разгледат различни видове роботи: две кучета, скорпион и „дефендър бот“ изработени и програмирани от нашите ученици, предоставени с любезното съдействие на РБП, а също така и два сумо бота и едни куадкоптер, изработен от Ивайло Ценов - ученик от ТУЕС, за който може да намерите информация в следния видеоклип.

а радиоуправляема кола,пак изработени от ученици.

Всеки ден точно в 16:30 часа можеше да се види 

Традиция в този образователен форум е да учим хората сами да кримпват своите кабели, което е една не чак толкова сложна процедура, но въпреки това всички бяха изключително доволни след като кримпнеха своя кабел и още повече, когато го получаваха от нас като подарък. Много родители наблюдаваха с учудване как децата им се справят по-добре от тях с пипкавата работа, но така де, технологичното поколение превзема света :).

Дизайнът на изложението беше изработен изцяло от Юлиян Кунторов, ученик от 12 клас. Приятна изненада за нас бе присъствието на много медии, една от тях бе БТВ, която отрази това важно за нас събитие.

Хубави моменти от това невероятно събитие може да видите във видеоклипа изработен от Михаил Кирилов заедно с помощта на Асен Панайотов, ученици в ТУЕС.