С титла защитила... Лора Петрова

Лора е доказателството, че и момичетата в училище се справят блестящо с материала през петте години на обучение. На дипломната си защита тя получи оценка Отличен 6.00, което е страхотен завършек на образованието й в ТУЕС. Поразпитахме я за няколко неща, които ни се сториха интересни:

  1. Разкажи ми за дипломната си работа.Какво точно е разработка на система за Audio Video Bridging.
    Темата на дипломната ми работа е изключително интересна и иновативна, което създава много възможности за научаване на нови неща. Разработката на система за Audio Video Bridging (AVB) означава разглеждане на всичко необходимо за изграждането на мрежа, изцяло поддържаща AVB технологията. Изследване на протоколи, инсталиране и конфигуриране както на мрежови устройства, така и на крайни устройства.
  2. Твоя ли беше идеята за дипломна работа или си я избра?
    Идеята не беше моя, но темата много ми хареса и бързо и лесно я избрах.Темата е много актуална и възможността някой да ти помогне, да се запознаеш с една интересна и иновативна материя, е просто невероятна.
  3. Как успя да съвместиш подготовка за матури, кандидатстудентски изпити, училище и Cisco?
    Когато знаеш какво искаш да постигнеш, нищо не е трудно. Всичко е въпрос на организация и желание. А когато нещата са ти и интересни, всичко се получава много лесно.
  4. Кой е споменът от тези 5 години, който те кара да се радваш, че след 7 клас си се записала в ТУЕС?
    Изключително щастлива съм че избрах ТУЕС, нито за миг не съм се разколебавала дали това е правилното място за мен. Спомените ми са много и са изключителни, в ТУЕС може да срещнеш изключително много свестни хора, сред учениците и сред учителите. Едно прекрасно място, което ти дава добър старт, от който всички се нуждаем. Ако днес трябваше да избирам, отново бих избрала ТУЕС.
  5. Кaкво смяташ да учиш оттук нататък и защо?
    Смятам да уча специалността Телекомуникации в Техническия университет, много ми харесва и се надявам да се реализирам в тази сфера.
  6. Разкажи ми стажа ти. Какви задачи ти поставиха. На какво те научи?
    Стажът ми беше във фирма Смартком България АД, състоеше се от презентиране на лекции на различни интересни теми, както и няколко практически задачи. Неща, които после ми помогнаха и за реализирането на дипломната ми работа. Стажовете са много полезни и е прекрасно, че ги имаме.След завършване на дипломната работа имахме удоволствието да получим покана за работа от фирмата.
  7. Какви знания ти даде ТУЕС, освен тези по специалността ти?
    Много знания, не знам дали можем да оценим всички от тях, но ТУЕС ни дава много повече от знания конкретно по специалността. Получаваме много знания, които ще ни помогнат да се реализираме в живота.
  8. И последен въпрос - кое беше най-забавното домашно, което си имала?
    Не мога да определя някое като най-забавно, всичко е забавно когато правиш нещо, което ти харесва.