Защо трябва да се запиша в ТУЕС? (част 1)

Вече двадесет и пет години от Технологично училище „Електронни системи“ към ТУ-София излизат високообразовани хора, които преуспяват в кариерите си. ТУЕС подготвя едни от най-добрите български кадри в областта на информатиката и информационните технологии.

По случай 25-годишнината на училището ни, в този брой решихме да ви представим 5 кратки тези, написани от ученици, на тема „Убеди ме, че трябва да се запиша в ТУЕС".

На 25, 26 и 27 април 2013г. можете да се видите с наши представители на ежегодния Образователен форум, който ще се проведе пред НДК, и да се запознаете отблизо с преимуществата на образованието, което ТУЕС предлага. 

igrite-na-tues

 

 

Ето и мненията на учениците:

  • За мен най-важната част от едно училище са преподавателите. А в ТУЕС те са на много високо ниво. Сред тях има и преподаватели в ТУ, успели и реализирали се хора, които предават богатия си опит на учениците. А на базата на този опит, ние участваме в международни състезания, свързани с програмиране и компютърни мрежи. Тази година мой съученик спечели състезание, организирано от Google, което му осигури няколкодневно посещение в централния офис на Google в САЩ.
    Сградата ни е оборудвана с широк обхват от техника, разполагаме с 6 компютърни зали и кабинети за провеждане на практически занятия. ТУЕС е една сигурна крачка към успеха. Доказателство за това са успешно реализиралите се завършили ученици, повечето от тях заемащи високи длъжности в големи IT фирми. Ако желаете да се занимавате с компютри, ТУЕС е мястото, където ще бъдат положени основите на вашето бъдеще.

Мартин Кирилов

 

  • Аз уча вече 4-та година в ТУЕС и мога отговорно да заявя, че нашето училище е една школа за професионалисти в ИТ бранша. Не знам да има друго училище в България, в което да идват да ни преподават бивши ученици, които едва на 20-25 години работят в големи компании от ИТ сектора. Това е изключително полезно, защото тогава действително разбираш какъв уникален шанс за професионална реализация имаш. Също така, много от нашите ученици участват и печелят състезания като Google Code-in, състезания по роботика, по компютърни мрежи и др. В ТУЕС се провеждат и допълнителни курсове по интернет програмиране, вградени микропроцесорни системи, а също така имаме и локална мрежова Cisco академия. Записвайки се в ТУЕС вие имате възможността да овладеете един занаят, с който ще можете да гарантирате своето успешно бъдеще.

Цветелин Маринов

 

  • В ТУЕС нещата стоят по малко по-различен начин. Завършвайки ТУЕС, вие не просто сте завършени професионалисти, вие сте и завършени личности с амбиции и цели. Нашето училище ви учи да имате мечти, да ги преследвате до край и, най-вече, ТУЕС ви учи как да ги постигате. Така доказвате на всички от бранша защо учениците ни, отивайки на състезание, разбиват конкуренцията. Освен по състезанията, учениците от ТУЕС отстраняват конкуренцията и в професионален план. Много от нашите завършили ученици заемат високи постове във водещи IT компании и имат свой собствен бизнес, конкуриращ се с големи имена на пазара. Също така, много от нас продължават образованието си в чужбина. Голям брой ТУЕС-ари учат в реномирани университети в Англия, Дания, Шотландия, Норвегия, Германия и др. Всичко това е реалност благодарение на нашите учители. Те не са просто учители. Те са уважавани преподаватели в ТУ с голям брой научни степени, доказващи тяхната изключителна компетентност. Много от нашите преподаватели са доказали се вече завършили ученици.

Стилиян Цветков

 

  • ТУЕС е училище, което дава много възможности и отваря много врати. Има куп извънкласни дейности, като съзтезания по роботика, най-различни курсове (например Arduino), а също така и Cisco обучение. Нашето училище се отличава с множество спечелени награди и състезания в IT сферата и предлага много добро обучение в тази насока. Учителите ни са професионалисти, но и забавни. Всеки час се учи нещо ново и интересно, което ще е от голяма полза в големия свят. Ако се интересувате от програмиране, или мислите, че хардуерните ви познания и умения са на ниво, и това ви е интересно, то не се колебайте, а се запишете при нас. Няма да съжалявате. ТУЕС отваря много врати и със сигурност ще попаднете на това, което търсите.

Любослав Йорданов

 

  • Ако искате да влезете в едно училище, пълно с квалифицирани преподаватели, училище с международни постижения в областта на ИТ технологиите... е мога да ви кажа, че сте на правилното място. ТУЕС е място, където преподавателите не се държат с вас като с деца, а като с възрастни. Многократно в процеса на обучение се дават задачи, проекти, изпитвания, които имат за цел да подготвят учениците за истинската работа. В училището се изучават компютърни езици от най-ниско до най-високо ниво, необходими в днешно време. То е единствено по рода си и не само, защото предлага най-доброто обучение в сферата на ИТ сектора, но и прави солидна основа за начинания в други сфери. В ТУЕС допълнителните модули, като например Cisco и Arduino са малка част от извънредните занимания. Друг пример за това може да се приемат и посещенията на големи софтуерни фирми с цел разучаване и привличане на силни кадри към тях.

Христо Георгиев