Защо трябва да се запиша в ТУЕС? (част 2)

По случай 25-годишнината на училището ни, в тази публикация решихме да ви представим още 5 кратки тези, написани от ученици, на тема „Убеди ме, че трябва да се запиша в ТУЕС". 

  • ТУЕС (Технологично училище "Електронни системи") към ТУ - София е средно училище в София, за ученици 8 - 12 клас. Училището има за цел да подготвя специалисти в областта на информационната техника и технологии. Учениците на ТУЕС се разделят на 3 специалности - компютърна техника и технологии, програмно осигуряване, информационни технологии и компютърни мрежи. Преподавателския състав в ТУЕС е наистина на много високо ниво, а това е най-важното условие, един ученик да получи добро образование. В ТУЕС в момента водят занятия един доцент и четирима доктори на науките, а всички останали преподаватели са с научно звание “главен асистент” и “старши преподавател”. Също така, учениците на ТУЕС участват в най-различни състезания, не само в България, но и в цял свят. Пример за това е Владимир Ангелов, ученик на ТУЕС в 11 клас, който се пребори с конкуренцията от 36 държави и спечели състезанието Google Code-In.

Денис Николов

  • Професията, с която излизате от ТУЕС е една от най-търсените, а преподавателите са професионалисти и могат да научат учениците не само на теория, но и на практика – да им покажат как теоритичното се прилага в практиката, кое къде и как ще им е нужно, какво да не правят и как да се пазят. С времето учениците придобиват представа как се правят нещата в истинския живот – преподавателите често ни разказват и дават примери за свои проекти и задачи. В ТУЕС освен на професия човек бива учен на морал и самоинициатива. ТУЕС има много постижения, последното например е в състезанието на гугъл, в което много от нас взеха участие и дори един туесар е сред спечелилите състезанието. Все пак ако искате да сте в нашето училище се подгответе за много учене, защото да станеш един от най-добрите не е лесно. „Не е трудно да си сред най-добрите... само трябва да завършиш ТУЕС!“

Божидар Станчев

  • За 25-те си години ТУЕС си е създал име и традиции. Ученици от нашето училище всяка година печелят награди от различни състезание. Миналата година бившият министър-председател Бойко Борисов лично даде награда на училището ни за успехи на Международно състезание по ломпютърни мрежи в Букурещ. Тази година, мой съученик бе сред 20-те победители в международното състезание Google Code-In. Учителите ни освен че преподават, ръководят успешни фирми. Те не просто ни преподават материал, а се опитват да ни научат как може да прилагаме това което учим в реални ситуации. Също така училището ни предлага много допълнителни занимания. Всяка година се организират Cisco академия, кръжоци по роботика , и много други извън-класни дейности от които учениците могат да научат още много неща в IT сферата.

Николай Коцев

  • Ако искате да получите най-доброто образование в сферата на информационните технологии, то мястото Ви е в ТУЕС. За различните желания, имаме различни паралелки - “Системно програмиране”, „Компютърни мрежи” и „Компютърна техника и технологии”. Според мен отличителните черти на ТУЕС са както едни от най-добрите преподаватели в България (доценти, доктори на науките, главни асистенти, старши преподаватели), така и техниката с която разполага училището, нужна за развитието на учениците. ТУЕС е мястото, където всеки индивидуално получава шанс за изява и развитие, без значение от нивото на останалите. Друга важна част от образованието тук са извънкласните дейности, които въобще не са маловажни. По Ваше желание можете да посещавате курсове като „Роботика“ и „Ардуино“, да се включите в академията на „CISCO“ и още много други.

Иван Манев

  • ТУЕС е най-доброто училище в България за изучаване на Компютърни мрежи, Системно програмиране и Компютърна техника и технологии. Ученици от ТУЕС непрестанно печелят награди, благодарение на невероятния учителски състав и многото извънкласни занимания, на които всеки е свободен да се запише. Такива са Cisco академията, Arduino, състезанието по роботика FIRST LEGO League и много други. Преподавателите са безспорни професионалисти, които винаги ни дават всичко от себе си, за да усвоим знанията. Няма как да не спомена и богатата училищната база, която имаме на разположение. Скоро ученик от ТУЕС спечели голямата награда в Google Code-In 2012. Можете да разгледате сайта, за да се запознаете още по-добре с всичките ни постижения, учителския колектив, да прочетете мнения на завършили ученици и да се убедите, че това е най-доброто за вашето дете. Едни мои любими думи са: „Не е трудно да бъдеш сред най-добрите..само трябва да завършиш ТУЕС!”

Кристин Найденова

На 25, 26 и 27 април 2013г. можете да се видите с наши представители на ежегодния Образователен форум, който ще се проведе пред НДК, и да се запознаете отблизо с преимуществата на образованието, което ТУЕС предлага. 

julta snimka