На 12 и 13 май по време на Софийския фестивал на науката в София Тех Парк ще се проведе #BG10xEU Хакатон  по повод 10 години членство на България в ЕС. Хакатонът цели да събере участници с технически умения, визия за бъдещето и креативни идеи за решаване на предизвикателствата в сфери като образование, екологична устойчивост, бъдещето на Европейския съюз. Първите три награди са съответно 10 000, 5 000 и 3 000 лв. Предвидени са и специални награди от партньорите на събитието.

За участие е необходима предварителна регистрация на отбори с 2 до 8 участника до 8 май. Регламентът на хакатона можете да видите тук. Училището получи специална покана от организаторите, които са склонни да направят компромис и да допуснат не само пълнолетни участници, но и ученици от ТУЕС, които имат навършени 16 години да се включат в състезанието (с уговорката, че няма да могат да останат на място през нощта 12 срещу 13 май).

Каним всички ученици, които имат желание да участват да прочетат повече информация тук и като регистрират отбора си да информират Любомир Чорбаджиев на lchorbadjiev@elsys-bg.org за участието си.

Публикувана на 29 април 2017 от Николай Данаилов.