Дългоочакваното трето издание на училищния хакатон в ТУЕС, Hack TUES, ще се проведе на 24-25-26 март на тема Art && Creativity. Вече се регистрира рекордният брой от над 120 участници, с което индивидуалните регистрации за хакатона приключиха. В момента се търсят доброволци, които да помагат за организацията и логистиката по време на Hack TUES 3, като желаещите могат да се запишат тук.

 

Отворена е и регистрацията за отбори. Регистрирани участници с вече формиран отбор трябва да излъчат капитан, който да регистрира отбора в системата на Hack TUES  до 23:59 на 22ри март (сряда). Участниците без отбор ще бъдат разпределени в такъв на първия ден на хакатона.

 

За да бъдат допуснати до хакатона, всички участници трябва да предадат на отговорник от техния клас следната декларация подписана от техен родител/настойник до 16:00 на 23ти март (четвъртък). Списък с отговорниците за всеки клас има тук. Всички регистрирани участници са получили имейл с подробни инструкции.

 

За информация на всички ученици от ТУЕС – на 24ти март (петък) ще се провеждат редовни учебни занятия.

 

Повече информация за Hack TUES 3 можете да намерите на сайта на хакатона: www.hacktues.com, включително програма, регламент на състезанието и често задавани въпроси. Организаторите запазват правото при необходимост да актуализират публикуваната информация, като регистриралите се участници ще бъдат уведомени своевременно за направените промени.

 

Ако имате допълнителни въпроси, пишете на организаторите във Фейсбук страницата на Hack TUES  или на hacktues@elsys-bg.org.

Организатори на Hack TUES 3 са учениците от 11А клас: Боян Димитров, Димитър Николов, Иво Тодоров, Николай Станишев и Христо Спасов. Те са подкрепени от насоките на двама ментори от АЗТУЕС – Ина Добрилова и Николай Нанков (ТУЕС‘2006), както и екипът на АЗТУЕС.

Публикувана на 19 март 2017 от Кристиана Иванова.