Учениците от 8 и 9 клас в ТУЕС, които имат желание, биха могли да кандидатстват за участие в Лятна школа по информатика и облачни технологии. Школата се организира от  софтуерни инженери от VMware България и фондация “Миню Балкански” и ще включва практически занятия по програмиране, облачни технологии  и интернет на нещата (Internet of Things).  Ще се проведе от 28 август до 2 септември 2017г. в базата на фондация “Миню Балкански” в с. Оряховица (обл. Стара Загора) и е отворена за деца от пети до девети клас.

Участниците в школата ще бъдат разпределени на групи и ще имат редовни занятия под ръководството на екипа от лектори и педагози на фондацията. Младите технологични ентусиасти ще разберат как да създадат „виртуален компютър“ в облака, да сформират гигантска мрежа, наречена Интернет на нещата (Internet of Things), както и още много полезни неща от света на облачните компютърни технологии.

Кандидатстването за школата продължава до 30-ти юни 2017г. Таксата за участие е в размер на 250 лв., като VMware България ще предостави 10 стипендии за най-мотивираните кандидатури. За да кандидатствате е  необходимо да изпратите до mmbalkanski@gmail.com най-късно до 30-ти юни следните документи:

  1. Попълнена форма за кандидатстване (свалете формата оттук);

  2. Мотивационно писмо (свободна форма);

  3. Подписани от ученика и сканирани правила във фондация „Миню Балкански“ (свалете правилата оттук);

  4. подписаната от родител и сканирана декларация за информирано съгласие (свалете декларацията оттук).

Допълнителна информация за лагера и лекторите ще намерите в брошурата и Facebook страницата на школата.

При въпроси във връзка с лятната школа и кандидатстването за нея, моля, обръщайте се към:

Янка Ковачева

Администратор летни школи към Фондация „Миню Балкански“

GSM: 0879930077, 0889555677

E-mail: fmb.shkoli@gmail.com

 

Публикувана на 15 юни 2017 от Николета Далакчиева.