Кариерен форум "Моята ИТ кариера - отвъд професия програмист"

Асоциацията на завършилите ТУЕС кани настоящите ученици на училището да се включат в кариерния форум „Моята ИТ кариера – отвъд професия програмист“, който ще се състои тази събота (21.10.) от 13:00 до 16:00 в сградата на училището.

В рамките на форума ще научите повече за различните професии в разработката на софтуер, представени от ИТ професионалисти, които ги практикуват. В първата част на събитието ще се запознаете с ролите на software developer, quality assurance, business analyst, дизайнер, product manager, предприемач и др. Във втората, интерактивна част, ще можете да разговаряте лично с всеки от презентаторите и да научите повече за конкретните професии, които са привлекли вниманието ви.

Форумът цели да даде отговор на въпроси като: само програмисти ли участват в създаването на софтуер; какъв е процесът по реализирането на един софтуерен проект и какви други професии участват в него; ако уча програмиране, непременно ли трябва да стана програмист?

Събитието е отворено за ученици от 8-ми до 12-ти клас, които имат интерес към програмирането, като е необходима предварителна регистрация в сайта инициативата "Запознайте се и програмирайте"https://www.meet-and-code.org/event/details/675 Форумът се организира със съдействието на ТУЕС и е част от инициативата „Запознайте се и програмирайте“ на Европейската седмица на програмирането (7-22 октомври 2017), подкрепена от Фондация „Работилница за граждански инициативи”, SAP и TechSoup.