ТУЕС към ТУ-София чества 25 години от създаването си

Технологично училище “Електронни системи” към Технически университет отбеляза 25-годишнината си. Създадено през 1988 година като част от структурата на ТУ-София, то е единствено по рода си в България и предлага най-доброто образование в сферата на информационните технологии.

Всяка година ученици на ТУЕС стават лауреати на Националната олимпиада по информационни технологии, класират се сред първите в националните и международните състезания по компютърни мрежи, в състезанията за ученици Google Code-In.

Честването на 25-годишния юбилей на Технологично училище „Електронни системи” към Технически университет – София беше събитие, съпроводено с голям заряд положителни емоции. Тържеството за 25-годишнината на ТУЕС се състоя на 27 ноември 2013 година в Руския културно-информационен център.

То беше уважено от много официални гости: Ректора и Ръководството на ТУ-София, ръководството на ФЕТТ – факултетът, който ръководи ТУЕС, гости от МОН, РИО - София-град, Столична община, представители на фирми от ИКТ бранша, с които ТУЕС е в сътрудничество, уважавани бивши и настоящи преподаватели и служители на ТУЕС.

Сред гостите на тържеството в „Большой заль” на Руския културно-информационен център бяха и изявени настоящи и бивши ученици, които помагат на училището през годините.

25-годишната успешна история на ТУЕС оживя пред публиката чрез атрактивна презентация, съпътстваща словото на Директора на ТУЕС, гл. ас. д-р инж. Стела Стефанова.

Емоционален момент от тържеството бе изпълнението на роял на възпитаничката на ТУЕС, студентката от ТУ-София и хоноруван преподавател в ТУЕС - Теодора Кирева.

По случай 25-годишнината, училището получи поздравителни адреси, плакети и други, които госпожа Стела Стефанова прие с усмивка и искрени благодарности.

С това празнуването не приключи. Бивши и настоящи ученици на ТУЕС се събраха на 30 ноември 2013 година в Парти център ”Четвърти километър” на „Площад на авиацията", където отпразнуваха юбилея на любимото си училище. Директорът на училището връчи награди на спомоществователите на ТУЕС за отдаденост на каузата Електронни системи.
За забавлението и доброто настроение на партито се погрижиха D2 и училищни музикални групи.

Събраха се повече от 1400 завършили и настоящи ученици! Това бяха часове на радостна еуфория, развълнувани разговори, забавни спомени, просълзени преподаватели. Там се срещнаха поколенията „туесари” – един огромен заряд интелект, концентриран на едно място и обединен от една обща идея - ТУЕС!