Участие на отбора на ТУЕС в ECER 2017

Европейската конференция по образователна роботика (ECER 2017) е най-значимaтa международнa научнa  конференция за ученици в Европа. В рамките на събитието, участниците имат възможността да представят своите открития в лекции и дискусии с водещи изследователи в сферата, демонстрират възможностите на своите роботи и участват в състезания с роботи. Всяка година, Конференцията събира на едно място около 200 участници от различни държави.

По покана на Европейския Софтуерен Институт – Център Източна Европа, организационният комитет на конференцията реши през 2017 година Европейската конференция по образователна роботика да се проведе за първи път в България. Събитието ще се проведе от 24 до 28 април в София Тех Парк.

Конференцията включва официалния европейски регионален кръг на световно известното състезание BotBall, в което за втора поредна година ТУЕС участва с отбор. BotBall e отборно състезание от световен мащаб, предназначено за ученици от гимназиален и прогимназиален етап.

Събитието предвижда и други състезания по роботика съгласно международните правила за спортна роботика като въздушна роботика, подводна роботика и отворен кръг.

Повече можете да научите тук, а програмата на самото събитие можете да видите тук.

Всички са добре дошли!