„Ден на роботиката 2014“

Ученици от ТУЕС взеха участие и премериха сили в 4 от 8 дисциплини в „Ден на Роботиката 2014“ на 24 март, организиран от Студентстки клуб "Роботика" към ТУ-София.

В състезанието се включиха студенти от ТУ-София, ТУ-Варна, ТУ-Габрово, ТУ-Пловдив, Русенски Университет, както и ученици от ТУЕС и СМГ. Нашият отбора бе съставен от Емил Дудев, Недко Бошкилов и Станислав Берегов, които със своите роботи Ernesto и Powerstip се представиха добре, въпреки голямата конкуренция. Вижте какво Емо сподели за нас, след състезанието:

 

Здравей, Как решихте на участвате?

Разбрахме за "Деня на роботиката" на предишно подобно състезание в ИЕЦ на 5 март. Това е третото за нас състезание и като ентусиасти в сферата на роботиката сме задължени да вземем участие в тези събития.

 

Присъствали ли сте и на други робосъстезания?

Първото ни подобно състезание беше през пролетта на 2013 г. във Johnson Controls, България. След това в ТУЕС бе организирано състезание между отделните отбори и техните роботи през юли 2013. Следващата ни изява беше на 9 ноември в ИЕЦ на състезанието Roboleague, където спечелихме първо място на софтуерния лабиринт.(Тук можете да видите статия от събитието.) Също така спечелихме нов робот, който ни помогна да спечелим следващото Roboleague състезание на 5 март в дисциплината мини сумо.

 

Какво е впечатлението ви от „Ден на Роботиката 2014“ ?

На деня на роботиката се запознахме с много хора, които не бяхме виждали на изминалите събития. Успяхме да сравним възможностите си с останалите отбори от цялата страна и да получим много ценни съвети.

Клип от състезанието по "Следене на Линия": 
https://www.youtube.com/watch?v=J8UI7-6svUI&feature=youtu.be