Европейски ученически практики за учениците на ТУЕС

Тази година ТУЕС се включи в европейската програма "Ученически практики". Чрез нея учениците от 12 клас, изучаващи Системно Програмиране и Компютърни Мрежи, ще получат парични средства от Европейския социален фонд, за работа под формата на учебна практика.

В проекта могат да вземат участие ученици между 16 и 21 години. За да бъдат одобрени, те трябва да попълнят определена документация. За успешно завършено ще се счита практическото обучение, проведено в реална работна среда в рамките на не повече и не по-малко от 240 часа. В случая на ТУЕС за 5 месеца вместо 9 - от февруари до юни. Всeки ученик има право да се включи само веднъж в рамките на своето обучение в предвиденото практическо обучение.

 

За да се включат в проекта, учениците трябва да попълнят определени формуляри и да удостоверят, че не са трудово ангажирани в момента. След това, те трябва да си направят график, по който ще се провежда практиката.

 

За учениците от специалност "Системно програмиране" практиката се провежда в Robopartans с ментор Кирил Митов, а наблюдаващ учител е преподавателката по Информатика и Програмиране Мила Нейкова.

За учениците от специалност "Компютърни мрежи" практиката се провежда във фирма  Smartlab с ръководител - Валентин Деведжиев и наблюдаващ учител - преподавателят по Комуникационна Техника - Кирил Славков.

Ученици от ТУЕС, взели участие в проекта, са 37. Стискаме палци на всички тях и се надяваме да се справят прекрасно. eu-project-photo