Състезание по компютърни мрежи 2012

На 21-22 април тази година се проведе националното състезание по компютърни мрежи. И разбира се едно състезание по компютърни мрежи няма как да мине без участници от ТУЕС, които да се представят отлично. На второ място се класира 12-ка Андрея Костов, а на трето - Деян Геновски.

Благодарение на Сиско академията в ТУЕС учениците от ТУЕС успяха да се представят на ниво. Тази година поради оспорвания характер на състезанието имаше 2 втори места и 2 трети. Сред най-добрите от 37-те участници от ТУЕС бяха: Диана Михайлова Костова,Иван Пламенов Гаргов,Кристиан Красимиров Тонев,Теодор Михайлов Гиргинов,Христо Борисов, като Андрея Иванов Костов се класира на второ място,а Деян Ангелов Геновски – на трето.Задачите, които трябваше да преборят учениците бяха: теоретичен тест и практическа задача на Cisco Packet Tracer (софтуерен симулатор) за 18-те финалисти. За поредна година освен дванадесетокласници, участие взеха и ученици от 11 клас. Всички участници получиха червени шапки с логото на Cisco, които според нас са дадени с цел да привлекат състезателите и догодина.

Състезанието бе организирано от Министерство на образованието, младежта и науката, Софийски университет „Св. Климент Охридски” - Факултет по математика и информатика (ФМИ), и Българската асоциация на мрежовите академии (БАМА).