ТУЕС вече с 1Gbps интернет връзка благодарение на Допамин и Смартком!

ТУЕС вече разполага с втора 1Gbps оптична интернет връзка за нуждите на учениците и преподавателите от училището! Услугата е активна от края на май и стана възможна благодарение на подкрепата на Допамин и Смартком, както и на работата на много доброволци. Благодарение на усилията на всички наши партньори и приятели днес ТУЕС има резервирана Интернет свързаност от два независими доставчика на услуги. С това се осигурява значително по-добър достъп до глобалната мрежа за компютърните кабинети и безжичните мрежи в ТУЕС.

Бихме искали да изразим своята благодарност на компаниите и хората, които направиха това възможно:

Благодарим на фирма Допамин, които дариха близо 1 500 лв., за да осигурят за 18 месеца напред интернет свързаност със скорост от 1Gbps за ТУЕС! Това не е първият път, в който фирмата подкрепя училището. През април Допамин дариха офис оборудване за ТУЕС, а преди това се включиха и като алфа спонсори на училищния хакатон Hack TUES 3.

Втората интернет връзка нямаше да е възможна и без помощта на Смартком-България АД! Компанията финансира опорната част от мрежата, а екипът й се зае с нейното проектиране и изграждане. Смартком-България е един от дългогодишните партньори на училището, който подкрепя ТУЕС в най-различни направления вече повече от 20 години.

Алтернативната бърза мрежа в ТУЕС е факт и благодарение на съдействието на ръководството на ТУЕС и АЗТУЕС, както и на организационния екип на Hack TUES 3, които осигуриха контакта с Допамин.

А кои са новите приятели на ТУЕС – Допамин? Допамин е софтуерна компания, която прави уеб базирани игри и платформи за игри и онлайн транзакции. Продуктите им са внимателно разработени с помощта на най-съвременните технологии в софтуерното програмиране. Мисията на Допамин е да забавляват милиарди хора по света! Фирмата се гордее, че в два от нейните Game Dev екипи има бивши възпитаници на ТУЕС, които правят игри на JavaScript. Повече информация може да видите тук: http://dopamine.bg/

Благодарим още веднъж на всички и да ни е честита втората интернет връзка в ТУЕС!