Ден на отворените врати

Денят на отворените врати, който се проведе на 23 април., беше отлична възможност за интересуващите се ученици и техните родители да погледнат училището отблизо и да се запознаят с обучението в ТУЕС.

Събитието беше открито от директора на училището доц. д-р инж. Стела Стефанова. Към присъстващите се обърнаха и проф. Таня Василева (научен ръководител на ТУЕС), Лидия Иванова (помощник директор), Явор Трифонов (АЗ-ТУЕС) и Здравко Николов (бивш ученик на ТУЕС).

След това гостите имаха възможност да надникнат в различни кабинети на ТУЕС и да разгледат интересните представяния на специалностите „Системно програмиране“ и  „Компютърни мрежи“.

Особено полезни бяха срещите с преподаватели и възпитаници, наблюдението на демонстрации на проекти на ученици по роботика, вградени микрокомпютърни системи, наградени проекти.

Важни за получаване на по-пълна представа за обучението в нашето училище бяха демонстрациите по специализирани предмети на учители и ученици: електротехника, електронни елементи, аналогова схемотехника и импулсна и цифрова схемотехника.

Интереса привлякоха и роботите, които се представяха в мазето на ТУЕС.

Представени бяха и постиженията на учениците от ТУЕС в областта на литературата, фотографията и спорт

Навсякъде по етажите имаше на разположение ученици, които да отговарят на въпросите на гостите ни и да ги упътват към вълнуващите презентации на туесарската общност.