Обществен съвет

 • Пламен Барух

  Председател на ОС, родител на ученик от випуск 2021 и бивш възпитаник на ТУЕС - випуск 1996

  Пламен Барух е мениджър Информационни Технологии, Extreme Broadband Services със задълбочен опит в управлението на технически и административни процеси, както и процеси свързани с човешки ресурси за компании, работещи в телекомуникационните и софтуерните индустрии.

  Защо се включихте в обществения съвет? ТУЕС разполага с изключително амбициозно и позитивно ръководство. Пред Обществения съвет седи предизвикателството да подпомага развитието на ТУЕС посредством участието в проекти, инициирани от ТУЕС или от самия Обществен съвет.

  Защо ТУЕС? ТУЕС учи децата да мислят! Да мислиш е умение, което си остава винаги твое и ти помага във всяка една сфера на живота.

 • Валентин Деведжиев

  Представител на работодателите

  Валентин Деведжиев е инженер по телекомуникации, като основната насока на работата му е в областта на ИКТ и по-точно в проектирането на съвременни телекомуникационни и мрежови устройства и системи. В момента е съдружник в Смартком - България АД и е управител на Смартлаб България ЕООД, дъщерно дружество на Смартком.

  Защо се включихте в обществения съвет? Повече от 20 г. аз и фирмите, в които съм работил и работя, подпомагат ТУЕС по всички възможни и необходими начини. Основната ми мотивация да се включа беше да продължа да работя още по-добре както лично, така и от името и с помощта на организацията, която ме препоръча - Фондация ИКТ клъстер, за развитието на ТУЕС и неговите възпитаници и постигането на нови и по-високи успехи от тях.

  Защо ТУЕС? TУЕС е най-доброто средно професионално училище в България! TUES is the best (professional high-school in Bulgaria)! 

 • Светослав Сотиров

  Родител на ученик от випуск 2020 и бивш възпитаник на ТУЕС - випуск 1994

  Светослав Сотиров е ръководител на софтуерна компания с опит в разработката на информационни системи (банков софтуер).

  Защо се включихте в обществения съвет? Освен, че синът ми учи в ТУЕС, мотивацията ми е свързана с убеждението, че мога с експертизата си да помогна за непосредственото развитие на училището.

  Защо ТУЕС? ТУЕС предлага освен разширено обучение по приложни специалности, също така и начин на мислене, който считам, че помага на възпитаниците му в бъдещите професионални и житейски предизвикателства. Изградената лична дисциплина, наред с предимствата на получено ноу-хау няколко години преди вреди връстниците им от други училища, предпоставят бъдещия успех на учениците в ТУЕС като лидери в ИТ и други сектори. Надявам се все повече от завършилите ТУЕС, поради конкурентните си предимства, да намират адекватна реализация и да остават в България.

 • Йордан Шахънов

  Родител на ученик от випуск 2019

  Йордан Шахънов е собственик и управител на Статсофт България ЕООД (www.statsoft.bg), Неуротех ЕООД (www.neurotex.bg) и Джей Ес И ЕООД (www.jsexperts.com)

  Защо се включихте в обществения съвет? Училището трябва да бъде подкрепяно от лоялни и добронамерени професионалисти.

  Защо ТУЕС? ТУЕС е училище за подготовка на кадри на изключително високо технологично ниво. В България трябва да бъдат изградени и други специализирани училища със същата програма.

 • Светозар Георгиев

  Бивш възпитаник на ТУЕС - випуск 1995

  Светозар Георгиев е основател и изпълнителен директор на Телерик, преди придобиването от Progress Software, както и съосновател на Telerik Academy. От началото на 2017 се е отдал на каузата за образование и предприемачество, като разделя времето си между Телерик Академия и предприемаческата екосистема у нас.

  Защо се включихте в обществения съвет? ТУЕС е емблематичен пример за адаптивен и изобретателен модел на обучение, който създава първокласен талант, въпреки ограниченията на икономическата и законова конюнктура. Все пак училището и ръководството имат нужда от стратегическа подкрепа и коректив, което е задача на добре работещия Обществен Съвет. Възможността да даваме идеи и да помагаме, влагайки разнообразен опит и гледни точки е много обогатяващ за всички страни.

  Защо ТУЕС? За мен ТУЕС е уникално училище, защото предлага изключителна дълбочина на знанията. Научаваме се не само да ползваме и програмираме компютри и електронни устройства, но също и да разбираме фундаменталните физични процеси на базата на които са направени – изобщо как функционира дигиталният свят, който ни заобикаля. Така се тренира любознателност и аналитичност, а не просто зубрене на материал. Силният практически елемент е друга отличителна черта на ТУЕС, защото най-доброто учене е чрез практически упражнения, проекти и работа в отбори.

 • Явор Трифонов

  Бивш възпитаник на ТУЕС - випуск 1999

  Явор изпълнява длъжността VP Cloud & Integrations в ChaosGroup.

  Защо се включихте в Обществения съвет? Заради чувството ми за дълг към ТУЕС и възможността за принос към развитието на ИТ сектора в България, като помагам за развитието на един от най-важните източници за млади ИТ специалисти в страната

  Защо ТУЕС? ТУЕС е чудесна школа, която подготвя децата за развитие и кариера в най-вълнуващите клонове на високите технологии. Училището има свой характерен дух и създава много силно чувство за принадлежност в своите възпитаници.