Първи стъпки в Sikuli test Framework за 11-токласници | TUES Inspiration Talks

На 16 април се проведе първото практическо занимание от инициативата TUES Inspiration Talks & Workshops. 22 ученици от 11 клас работиха заедно с Таня Динева (ТУЕС’1995) и Невен Динев – експерти в SW тестването и автоматизацията на тестването с опит от над 10 години.

Двамата споделиха опита си в SW Testing и QA и бяха подготвили конкретни практически задачи за автоматизиране на UI тестове в Sikuli. Това беше и най-интересната част за присъствалите. По време на заниманието бяха обсъдени и въпроси като какво точно работят тестерите, каква е разликата между SW и QA, кога е по-добре да се прави автоматизиране на тестването и кога да се работи ръчно, как се създава тест план и как се четат резултатите и т.н. Забавните истории от практиката и споделеният опит за развитие в тази област също бяха оценени от участниците.

До края на април може да посетите лекциите:

  • В сряда, 20 април, 13:00, 42 кабинет – SW testing – лекция и демонстрация от Мария Каменова (ТУЕС’2007) – за 10. A и Б
  • Следващата сряда, 27 април, 12:30, 35 кабинет – Въведение в IoT – за всички 11-ти класове – от екип на SAP

На 5 май, 11:30, 37 кабинет за 11. клас ще се проведе лекцията IT Infrastructure – Virtualisation Technologies. Водещ ще е Васил Николов, НР. През май предстои и отделно занимание – Виртуализация за програмисти.

Необходимо е да се регистрирате за съответната лекция в секция Събития в сайта на АЗТУЕС.
Лекциите са отворени и за ученици от други класове, които имат интерес.

Следващата седмица ще бъда обявена и програмата от занимания за месец май.
Следете блога на ТУЕС или сайта на АЗТУЕС за още информация.