Триумф на таланта: Успехи и отличия от олимпиадите през 2024 година!

На провелите се през април 2024 година олимпиади по Информационни технологии, Информатика и Лингвистика туесари отново доказаха, че за тях невъзможни неща няма.
На олимпиадата по Информационни технологии, която представлява подготовка и защита на проект пред комисия, подобен на дипломната работа на 12-ти клас в ТУЕС, както и общ тест по информатика, програмиране, алгоритми и т.н. се отличиха: Браян Монтичелли (12В) – лауреат с оценка 6.00; Йоан Иванов (12В) – лауреат с оценка 6.00; Иван Георгиев (12А) – оценка 5.75 и Милица Кирякова (12В) – оценка 5.50.
На олимпиадата по информатика, която се състои в решаване на математически и алгоритмични задачи по най-оптималните начини, като се оценява верността на решението, както и ефективността и използваните ресурси, Теодор Тотев (12Б) е лауреат с оценка 6.00.
На олимпиадата по Лингвистика се отличи Теодор Тотев (12Б) – лауреат с оценка 6.00.
На международното състезание по Информатика в Шумен, което е подобно на олимпиада по информатика с алгоритмични и други задачи, имаше доста сериозна конкуренция, но участие взеха Георги Гайдов, Виктор Титов, Мартин Маринов от 8. клас и Александър Малинов от 10. клас. Те ще ходят и на състезание по информатика в Русе, така ще нека им стискаме палци!