ТУЕС – домакин на подписването на важно за ИТ образованието споразумение

ТУЕС – домакин на подписването на важно за ИТ образованието споразумение

На 15 декември, ТУЕС бе домакин на подписването на споразумение за сътрудничество в сферата на софтуерното обучение на ученици от среден курс. Споразумението бе сключено между МОН, представен от министъра на образованието и науката в оставка Миглена Кунева и представителните организации на българската ИТ индустрията – Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Фондация “Клъстер информационни и комуникационни технологии” (ИКТ Клъстер). На церемонията по подписването присъстваше и президентът на Република България Росен Плевнелиев.

Споразумението предвижда сътрудничество на образователните институции с фирми от ИТ бранша: обучение на учители, ученици и подготовка на квалифицирани софтуерни инженери, отговарящи на нуждите на бизнеса. Целта на споразумението е средното професионално образование да подготвя софтуерни кадри, готови да влязат на трудовия пазар.
От ръководството на училището са много горди от това, че такова важно събитие за българското образование и развитие на ИТ бранша се случи в сградата на ТУЕС.

Още снимки от събитието може да видите ТУК.