Туесари печелят наградата на Novartis "Health and care" за иновативната им разработка VoiceCV

Тези дни 260 ученици и студенти от цялата страна представиха свои проекти и услуги на 11-ия Младежки стартъп форум "Изгряващи звезди" на JA Bulgaria. На него отлично се представиха  Виктор Велев (10А), Самуил Георгиев (10А), Мартин Йорданов (11Б), Теодор Станишев (12В) и Петър Герасимов (12В).

Те спечелиха наградата на Novartis "Health and care" за иновативната им разработка VoiceCV - система за гласово предаване на съдържание и семантика на изображения от реалността, предназначена за хора със зрителни увреждания, както и специалната награда „Go Digital” на A1 България. Техен ръководител е гл. ас. Димчо Димов, който преподава Предприемачество в ТУЕС.

В рамките на форума участваха 44 младежки стартъпи. Началото беше дадено в София тех парк на 8 юни, a през деня ученическите и студентските екипи презентираха пред жури своите проекти. Търговското изложение на учебните стартъпи се проведе на 10 юни от 9:30 до 15:30 часа под стъкления купол на Софийското Ларго, в подлеза на ЦУМ и Министерски съвет.