Успешно представяне на туесари на Datathon 2019

В периода 12-14 април се проведе международен дататон организиран от Data Science Society в София, Индия и Ливан. Един от шестте отбора на финалите, проведени на 16 април, бе „Nishki“, сформиран от Анета Цветкова и Евгени Димов от 11А клас и Калин Дойчев и Костадин Костадинов от 11Г клас, които бяха единствените ученици от над 200 участника от повече от 20 страни.

Туесарите постигнаха този успех с решението на проблема „Kaufland Airmap Case“, като разработиха изкуствен интелект, който, спрямо снимки на продукти по щандове в Kaufland, познава дали има някакъв проблем, като например разменени етикети на продуктите или липса на такива.

Единадесетокласниците спечелиха специална награда - билети за международната конференция Webit (13-15 май), както и безплатен достъп до платформата за курсове по математика и изкуствен интелект „365 Data Science“. Повече информация за провеждането на дататона можете да намерите на официалния сайт на дататона и на тяхната Facebook страница, а научната статия на отбора „Nishki“ можете да откриете тук.