Hack TUES Infinity започва след броени дни

Наближава Hack TUES Infinity, едно от най–очакваните събития на годината за ТУЕС. Подготовката му започва преди цели 9 месеца, тогава се сформира най–големия организационен екип до момента – цели 13 ентусиасти от 11. клас се впускат в това приключение. Вече сформираният екип започва трескава подготовка в началото на септември.

След много премеждия, вълнения и безсънни нощи сме само на няколко дена разстояние от откриващата церемония на събитието! Тази година хакатонът отново ще се проведе онлайн и откриването ще бъде излъчено в YouTube канала на училището на следния линк: https://youtu.be/6fOAgl_3dPk

В Hack TUES Infinity ще участват 224 ученици, които ще бъдат напътствани от 50 ментора, професионалисти от ИТ бизнеса. Благодарим на всички тях за ентусиазма, отдадеността и смелостта да излязат извън зоната си на комфорт.
Уникалните проекти ще бъдат оценявани от 35-членно жури, като 95% от тях са преподаватели и бивши възпитаници на ТУЕС. Това за сетен път потвърждава силната връзка на училището с ИТ бизнеса.

Предизвикателствата пред организаторите бяха много, но те успяха да ги преодолеят заедно с подкрепата на своите преподаватели и ментори от ТУЕС и АЗТУЕС. Благодарение на техните напътствия тази година хакатонът е подкрепен от рекорден брой спонсори – цели 25 ИТ фирми подкрепиха събитието. Важно е да се спомене също и завръщането на емблематичното събитие в София Тех Парк! Благодарим, че тази година базовия лагер на хакатона ще е в модерните сгради на София Тех Парк и ние отново можем да се насладим на удобствата, които предоставя комплекса.

В Дискорд канала на Hack TUES Infinity кипи трескава подготовка – някои отбори се снабдяват с части за embeded проекти, други обсъждат подходящи технологии за да реализират своите идеи на галактическо ниво. Все още не са известни темите, но много скоро ще разберем какви са! На церемонията по откриването ще има и въвеждаща лекция, която ще помогне на участниците да разберат повече темите и да формулират правилно идеите си. Дискусията ще бъде между професионалисти от сферата и ще научите много интересни факти!

  • Готови ли сте за 8-мото издание на емблематичния хакатон на ТУЕС, единствения в България, организиран от ученици за ученици?
    Следете ни в социалните мрежи и на сайта на Hack TUES Infinity, за да знаете последните новости около хакатона!
    Готов ли си да станеш победител на Hack TUES Infinity?