Националната олимпиада по информатика – 05.01.2019г.

Съгласно план-графика на МОН, общинският кръг на Националната олимпиада по информатика ще да бъде проведен на 5-ти януари 2019 г. (събота).
Както всяка година общинският кръг ще се провежда и в ТУЕС. Каним всички ученици с интерес в областта на алгоритмите, независимо от класа, да участват.
Темите ще бъдат публикувани на http://www.math.bas.bg/infos/ и в http://keleved.com/ в 8:30 часа същия ден, като участниците трябва да заемат местата си най-късно до 8:30 часа (препоръчително около 8:00 да бъдете в сградата на училището).
Разпределението по групи се базира на класа, а именно - група А (11.–12. клас), B (9.–10. клас), C (7.–8. клас). Езиците за програмиране, които могат да бъдат използвани са само и единствено C или C++.
НЕ се изисква предварително записване, но за улеснение на организаторите, можете да го направите в тази форма. Записването не ви задължава по никакъв начин да се явите на самата олимпиада!
От Кръжока по алгоритми са подготвили тренировъчни задачи от предишни олимпиади, които можете да намерите в ХакерРанк https://www.hackerrank.com/tues-olympics/.
Всички задачи и решения от предишни години можете да намерите на сайта за национални олимпиади по информатика http://www.math.bas.bg/infos/comp.html.
Полезна информация за "Компилатори, редактори и справочници за състезанията по програмиране" има на http://www.math.bas.bg/bantchev/pew/ides.html
Успех на всички!