TUES Fest 2022 - “Fair from the future” - ден на отворените врати

На 16-ти април 2022 г., събота, ТУЕС ще отвори вратите си за ученици, студенти, родители, ИТ професионалисти, представители на компании, обществени организации и институции. Това е петото издание на TUES Fest – традиционният ни ученически фестивал-изложение на най-интересните проекти в областта на софтуера, компютърните мрежи, роботиката и вградените микрокомпютърни системи. Тази година посетителите на събитието ще могат да чуят повече за уникалния образователен модел, за развитието на ИТ бизнеса и специална дискусия, в която ученици споделят за опита си в училището.

Събитието ще бъде на живо в София Тех Парк, сграда “Джон Атанасов”, но ще се излъчва и в YouTube канала на училището - ТУЕС към ТУ-София. Посетителите ни ще могат да се потопят в уникалната атмосфера на ТУЕС както никога досега. Програмата е разнообразна - едновременно вървят презентации на проекти и информационни лекции, за да се видят не само невероятните разработки на учениците, но и ролята на средата, която ги подкрепя.

Събитието започва в 10:30 ч. с официалната откриваща церемония, след нея директорът на ТУЕС - доц. д-р инж. Стела Стефанова, ще Ви запознае с историята и образователния модел на училището.

От 13:30 ч. ще се срещнете с Кирил Митов, бивш преподавател в училището и предприемач в ИТ бизнеса. Той ще Ви разкаже как знанията по математика, електротехника и др. се преплитат, за да стане възможно създаването на съвременните технологии, какви са основните предизвикателства и развитие в ИТ света през 2022 г.

Последната лекция представя гледната точка на сегашните възпитаници на ТУЕС - какви са предизвикателствата пред 8-ми клас, кои специални предмети се изучават в 10-ти клас и дипломните работи в 12-ти клас. Панелите продължават до 16:00 ч, като през цялото време ще можете да обикаляте из щандове, на които са изложени ученически проекти! В 16:30ч. ще започне церемонията по награждаването и закриващата церемония. 

 

Програма на събитието:

  • 10:30 - 10:45 - Началото на TUES Fest 2022
  • 10:45 - 16:00 - Изложение на ученически проекти
  • 12:00 - 13:00 - Панел “Пътеводител за оцеляване в ТУЕС”
    По време на този панел ще видите ученици от всеки випуск, обучаващ се в момента. С какво и как им помага обучението в ТУЕС.
  • 13:30 - 14:15 - Лекция “ТУЕС - в какво се забърках” с Кирил Митов
    Презентацията ще ви разкаже за предизвикателствата на обучението в ТУЕС, динамиката на ИТ света и борбата на един инженер.
  • 16:15-18:00 - Провеждане на церемонията по награждаване и закриваща церемония 

Посетителите на фестивала ще могат да се насладят на над 90 разнообразни и иновативни технологични проекта. Те са разработвани изцяло от учениците на ТУЕС. Всички посетители ще могат да ги разгледат, а от петък и да гласуват за любимците си в уебсайта на събитието. По време на церемонията по награждаването ще бъдат отличени най-добрите проекти от Феста: фаворитът, впечатлил най-много публиката; най-добрите разработки от трите категории - компютърни мрежи, софтуер, вградени микрокомпютърни системи и роботика; продуктът, който най-силно е впечатлил нашите медийни партньори, както и любимите разработки на нашите спонсори.

ТУЕС Фест се организира от екип доброволци от 11-ти клас с подкрепата на ръководството на училището и Асоциацията на завършилите ТУЕС.

Събитието се реализира благодарение на подкрепата на А1 Bulgaria, Appolica, CNSys, Droxic, Imperia Online, Merkle, Neterra, Progress, Schwartz IT Hub, TelebidPro, VMware, Acronis, CPD Ltd., DevriX, Gtt, LimeChain, MM-Solutions, Ocado Technology, Telelink Business Services, Konicaminolta, M2M Services, Strypes, Trading 212, Ubisoft. Партньори на събитието са Sofia Tech Park, Bulged, Ora, Smartcom - Bulgaria AD, Multivisia и Frudada. Медийни партньори на събитието са БНТ, bTV, Капитал Кариери, Инженер.бг, Форбс България, TLL Media, Успелите, списание Мениджър и DevStyleR.

Информация за ТУЕС Фест 2022 и най – новите новини ще намерите в сайта на събитието, във Фейсбук и Инстаграм.