Лекция "ТУЕС или в какво се забърках?!"

На 27.11.2017 г. в ТУЕС, в рамките на час и половина, се проведе презентация на тема "ТУЕС или в какво се забърках?!" с водещ Кирил Митов (ТУЕС'2017).

Осъзнават ли учениците от осми клас, в какво точно са се „забъркали“, влизайки в ТУЕС и какъв е пътят от учебния чин към реализацията им като успешни ИТ специалисти? Това решихме да проверим от АЗТУЕС с втората лекция от цикъла TUES Inspiration Talks, водена от завършилия и по настоящем преподавател в ТУЕС – Кирил Митов (ТУЕС‘2004).

В рамките на лекцията, Кирил обясни на учениците от осми клас, какво ги очаква в ТУЕС и IT сферата като завършват и защо са им полезни специалните предмети, които предстои да изучават. Започна се от това, какъв път е изминат, за да се стигне от закона на Ом, формулиран през 1827 до съвременния смартфон, приет за даденост днес от повечето от нас. Учениците слушаха с интерес, докато Кирил логически навързваше в разказа си полупроводници, диоди, транзистори, бинарна система, логически, интегрални схеми и още, за да обрисува в рамките на половин час почти два века технологично развитие.

Лекцията завърши с дискусия за ролята на АЗТУЕС и с какво могат да помогнат връзките с ТУЕС общността за професионалното им развитие. Ще се радваме да посрещнем учениците от 8 клас, които желаят като асоциирани членове в АЗТУЕС, а на Кирил Митов благодарим от сърце за ангажимента, знанието и вдъхновението, които предаде на осмокласниците.