Посещение в Telelink Business Services

Като част от учебната практика за 10. клас, учениците от специалност “Компютърни мрежи” имаха възможност да посетят Telelink Business Services (TBS) и да научат повече за компанията и нейната работа.

 

 
Учениците бяха посрещнати от четирима колеги в компанията, Мартин Липовски, Боян Сотиров, Александър Цокев, Боян Сотиров и Стефан Димитров им разказа за развитието на технологиите и предизвикателствата, особено в професионалната сфера на компютърните мрежи. Той предупреди учениците, че са избрали специалност, в която ще трябва непрекъснато да учат и да се предизвикват. Александър Цокев има разказа повече за работата на Security Operations Center (SOC) на TBS. С помощта на колегата му Стефан Димитров те демонстрираха, как се случва една кибер атака в реално време и как реагират на нея експертите от SOC. Te разказаха също повече за дейността на един център по информационна сигурност. 

 

 
Презентацията мина неусетно, а посещението завърши с дискусия и възможност учениците да зададат своите въпроси към колегите от компанията.

 

 Благодарим на Мартин Липовски за организацията на това събитие и се надяваме отново отново да посетим компанията с ученици от ТУЕС!