Предприемачески клуб за 10. клас

Радваме се да споделим, че приятелите ни от Фондация „Прознание“ стартираха клуб по предприемачество в ТУЕС, насочен към 10-ти клас по програмата „Тийноватор“! Координаторите на програмата ни бяха на гости в ТУЕС, за да разкажат на желаещите повече детайли за клуба и записването за него.

Програмата е безплатна, а форматът е базиран на практическо прилагане на успешни практики от Станфордския университет и включва ментори от стартиращи и развити компании в България с опит в различни сфери. Срещите между менторите и учениците в Тийноватор клубовете се провеждат веднъж седмично в период от една учебна година, на територията на училището. Фокусът на програмата е стимулирането на творческото и бизнес мислене, развитие на меки умения и увереност в собствените възможности. Крайната цел е учениците да открият страстта си и да я превърнат в печеливш стартъп проект.

В края на учебната година всички екипи от българските училища се явяват на национално състезание и презентират бизнес идеите си пред жури от инвеститори. Най-добрият отбор от България участва в международно състезание и има възможността да спечели стипендии в Watson University, Колорадо. Прочетете повече тук.