Уебинар - IBM

На 08.06.2021 се проведе първия онлайн уебинар от учебната практиката на 10-ти клас с IBM. Лектори на събитието бяха Росен Капланов, Заки Абдулрахим, Георги Калудов и Виолета Караначева-Цветанова.


На уебинара учениците успяха да видят с какво се занимава IBM, бяха запознати със Soft Skills и силата на комуникационните умения в бизнеса. Лекцията разчупи програмата с някои интересни факти за развитието и пътя към успеха в ИТ кариерата като дори показа един Skill Development Path, през който минават много хора от ИТ сферата по пътя си да станат специалисти.


Програма на уебинара:

  • Какво е да работиш в IBM?
  • Кои са ключовите работни роли?
  • Преглед на меките умения!
  • Да поговорим за Agile!

Заки Абдулрахим от IBM е завършил ТУЕС специалност компютърни мрежи. Той сподели колко е важен Motivator Support-a за IBM и запозна учениците с меките умения и техните приноси не само в работната среда, но и като важни качества на една личност. Застъпи много основни въпроси като: Как да придобием и развием тези умения? С какво ще ни помогнат в бизнес средата? Техник нуждае ли се от меки умения? Повече за Soft Skills може да научите тук.


Освен интересните теми свързани с развитието в бизнеса, Заки показа на учениците колко са важни меките и комуникационните умения не само с примери, но и с игра с отгатване на личности, в която се включиха много от учениците.
В края на презентацията беше засегната и темата за Agile (гъвкава методология) за управление на проекти за разработка на софтуер в динамична среда. Споделиха ценностите и принципите на Agile, както и предимствата да бъде използвана.

Уебинарът запозна учениците с много нови неща, свързани с комуникацията в бизнеса. Темата предизвика голям интерес и много въпроси.
Ако искате да научите повече може да намерите линк за презентацията тук.