Подготовката - ЕРАЗЪМ+ Малага 2023г.

Технологично училище “Електронни системи” към Технически университет - София организира мобилност на ученици по проект по програмата Еразъм+  – „Ориентиране към бъдеща заетост” в Малага, Испания. 

 

Кандидатстването по проекта започна на 11.08.2024 година, а учениците имаха на разположение 10 дни, за да представят необходимите документи, сред които бяха мотивационно писмо на всеки участник, както и CV.

 

След като беше направен подбор, бяха обявени кандидатите, които са допуснати до събеседване. То се проведе в края на месец август, където всеки един ученик внимателно трябваше да отговори на няколко кратки въпроса, за да може комисията да определи подходящите хора, които да участват в проекта за мобилност на ученици в Малага, Испания.

 

Няколко седмици по-късно бяха обявени и финалните резултати със селектираните участници, които участваха в проекта по програмата „Еразъм+“. За учениците след това бяха организирани няколко подготвителни срещи, на които те научиха повече за проекта и дейностите, които трябваше да извършват. На всяка от срещите учениците бяха запознати с детайлната програма на практиката, която трябваше да изпълняват на реални работни места във фирмите  YNSAT, Internet Web Solution и Polo Digital - Малага, Испания. 

 

Благодарение на Асоциацията на завършилите ТУЕС беше организирана и среща на участниците в проекта с Мадлен Саркисян (випуск 21’), която е участвала в много международни проекти и голям брой проекти по програмата „Еразъм+“. Мадлен запозна учениците с района на град Малага и им даде ценни напътствия и съвети, които бяха много полезни на учениците през двуседмичния им престой.

 

Подготовката за проекта накрая включваше и още една подготвителна среща, преди учениците да заминат за Испания, на която се дадоха последни съвети и насоки относно преживяването на участниците. На 29.10.2024 година учениците успешно заминаха за град Малага в Испания, кацнаха също успешно и преживяването, наречено проект „Ориентиране към бъдеща заетост” в Малага, Испания, започна с пълна сила. 

 

Цялата история за двуседмичната работна практика на учениците от ТУЕС към ТУ – София след това можете да прочетете в следващата статия. А снимките от подготвителния период на участниците в проекта можете да намерите в галерията отдолу.